Va de metges…

Avui parlem de metges, però no d’un metge qualsevol sinó del Doctor Gregory House.

Aquest doctor, protagonista de la sèrie homònima, va arribar a les nostres televisions ara farà ja 4 anys i ha aconseguit un lloc setmanal a la graella televisiva, sent un dels programes de més audiència de cuatro.

Quan vaig començar a seguir la sèria, recorde que un dia comentant amb ma mare vaig arribar a la conclusió de que tot i que la sèrie, a diferència de Heroes o Lost, que ens conten una història i aquesta història està condemnada a acabar, House, i les sèries de metges en general no ho estan. Està clar que no poden ser eternes, però el més clar exemple del que dic és la sèrie ER (traduïda a Espanya com Urgencias) que du ja 14 temporades. House, en canvi, em va donar la sensació que acbaria cansant pel propi personatge.

Content estic d’haver-me de menjar les meves paraules. A dia d’avui, House és una del sèries que més m’agrada de totes les que veig. El personatge, clau de l’èxit de la sèrie, va evolucionant temporada rere temporada, conservant tota la gràcia inicial, però canviant suficient com per no avorrir-te d’ell.

A partir d’aquí pot haver algun spolier, si no has vist mai House, però tens intenció de veure-la et recomane que no segueixis llegint.

Després de tres temporades amb el mateix equip, els quionistes de la sèrie ens van sorprende deixant a House tot sol, sense equip, brindant la possibilitat d’una quarta temporada que tant podia ser brillant com nefasta. Com podeu imaginar, van encertar de ple el plantejament, ia la quarta temporada va ser, per a mi, la millor fins al moment, amb un final apoetòsic, un doble capítol dels millors de la sèrie sens dubte.

La cinquena temporada va arribar doncs, després d’una temporada molt intensa, amb molts canvis dins la sèria, i amb un nivell difícil de superar per a una sèrie que “es sempre igual”. Doncs arribats a aquest punt us puc dir que aquesta temporada m’està agradant molt més que la quarta si cap. Els problemes inicals entre House i Wilson i tot el conjunt d’episodis des del  capítol 6 (Joy) fins al que es va emetre ahir als EUA (capítol 11, Joy to the World), són una autèntica joia, sobretot pel que fa a les relacions entre els personatges amb més d’una sorpresa (o no)

FINAL DELS SPOILERS

En resum, House és una gran sèrie que enganxa des del primer capítol per la particularitat del personatge, però que tot i aquesta no arriba a cansar, sinó que ens continua sorprenent!

3 comments

 1. Sergi · Desembre 11, 2008

  Supose que és qüestió de gustos, a mi em va cansar, i la vaig deixar.
  Heroes sí que està condemnadeta a morir, i espere que prompte. Que ajjco de capitol, per favor

 2. Sergi · Desembre 13, 2008

  Escriu algo sobre Heroes i despotricaré agust

 3. Adrià · Desembre 13, 2008

  Tenia pensat escriure alguna cosa quan acabe el Volum 3…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s