Les set aromes del món

Les set aromes del món. Aquest és el títol del llibre que ha fet que trenqui el meu silenci estival per fer-vos partícips d’aquesta novel·la i del seu autor.

Les set armoes del món és una novel·la d’Alfred Bosch, un escriptor català de novel·la i assaig. Les seves novel·les, en les quals vull cenrar-me, sempre incorporen un rerefons històric que et transporta inevitablement a les èpoques descrites.

La novel·la que avui centra la meva atenció narra la història d’un tal Fèlix Dufoy, un personatge una mica enigmàtic que recorre el món cercant el millor cafè. Més que una novel·la històrica, és una novel·la de viatges, on Fèlix Dufoy i el cafè comparteixen el protagonisme al llarg del viatge que ens portarà des de Londres fins al Brasil, passant per molts d’altres indrets del món.

És una novel·la molt curiosa. Ens transporta a terres molt diverses on hi habiten cultures molt diferents unes d’altres i se’ns presenten des del punt de vista de la gent pròpia del lloc.

Però ja que estic m’agradaria parlar-vos també sobre una altra novel·la d’Alfred Bosch. Alguns potser ja me l’haureu sentit nomenar. L’Atles Furtiu. Aquesta novel·la narra la històri de Jafudà Cresques, un cartògraf jueu mallorquí del segle XIII.

Sense ser grans èxits literaris, totes dues m’han captivat i un dels punts claus que ho ha aconseguit és el protagonista, dos personatges ben diferents (o potser no tant), però que han aconseguit tenir-me enganxat a la seva història fins el final.

Ara ja arriba el moment de deixar-vos novament (se que no us imporatrà gaire). Dimecres me’n vaig a una petita excursió de tres dies a Menorca i dilluns que ve ja torne cap a València amb un dels fabulosos (note’s la ironia) vaixells d’Iscomar. La història d’aquest vaixell és digna de contar-la, potser en tornar uns en done més detalls.

En fi, ja ens veure’m!!!

5 comments

 1. Lor · Agost 28, 2008

  EL famós atles furtiu..

  ja me’l deixaràs!!
  mua!

 2. Sergi · Agost 31, 2008

  a mi me va encantar l’atles furtiu! però la segona part (o espècie de segona part: bazòfia pura)
  aquest no l’he llegit

 3. Adrià · Setembre 1, 2008

  No sabia que hi hagués segona part…

 4. Sergi · Setembre 1, 2008

  No era d’ell exactament, eren altres personatges. Però tenia algunes connexions amb la primera història, no sé si anava del seu fill. Pf no m’enrecorde, pero estalvia-te-la.

 5. Adrià · Setembre 2, 2008

  Així ho faré doncs.
  D’altra banda et (us) recomane Inquisitio. Una altra novel·la d’Alfred Bosch. Aquesta narra la història de Gaietà Ripoll, un mestre català establert a Russafa, que acaba sent l’última víctima de la Inquisició a Espanya.
  Molt interessant també, i amb una gran part d’intrigues que no tenen les altres, però així i tot, em van captivar més les altres dues.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s